Deze klassieker moet je kennen en je kunt er eindeloos variaties op bedenken want je kunt veel ander smaken gebruiken ipv vanille. Omdat er ook melk in het recept gebruikt wordt is dit recept iets minder zwaar.
benodigdheden
250ml room (min 30% vet)
350ml halfvolle melk
2 eidooiers
90g kristalsuiker
1/2 vanillestok ( enkel zaadjes ) of 1 eetl vanillesuiker.
werkwijze
Meng de eidooiers met de suiker en roer goed tot het witter ziet. Eiwit gebruiken we niet. ( die kan je gebruiken om onze ijshoorntjes mee te maken)
Snij de vanillepeul in 2 en doe de helft van de zwarte zaadjes in de melk. Verwarm de room en melk in een pan op een laag vuur, laat niet koken. Als de melk dampt giet je het eimengsel er bij en roer je meteen tot het gebonden is. . Laat afkoelen en giet alles in de ijsmachine.
Als de ijsmachine klaar is, schep je deze in een doos en laat je het nog even hard worden in de diepvries.