De sneetjes gerookte paprika zijn heerlijk
op een eenvoudig toastje als hapje. De rooksmaak is zeer makkelijk te verkrijgen
met de rookpan en alles kun je vooraf voorbereiden zodat je op moment zelf niets moet doen.
benodigdheden
2 paprika’s
2 tlp rookmot beuk
100g labneh
1 eitje ( optioneel )
1 citroen
peterselie
olijfolie
brood
werkwijze
Snij de paprika in reepjes, schep 2 koffielepels rookpoeder op de bodem van de rookpan. Leg de paprika op de rooster en rook ze 10 à 20 min.
Om gremolata te maken doe je citroenzeste, een scheutje citroensap een handjevol peterselie en wat olijfolie in de mini chopper. Fijn mixen en klaar.
Toast brood, besmeer met labneh, sprenkel gremolata erover, leg er de sneetjes paprika op. Lekker met een gepocheerd eitje bij.
Als je dit serveert voor bezoek dan maak je een groot bord met labneh , gremolata en je snijd de paprika iets kleiner. De toastjes zet je er bij en iedereen kan dippen.