Tajine hoeft niet altijd sterk gekruid te zijn. Kids zijn zot op deze gehaktbal versie.
Er zit niet meer in dan gehakt, tomaten en wortel.
Het langzaam pruttelen in een tajine maakt deze versie zoveel lekkerder dan een klassieke gehaktbal in tomaat.
benodigdheden
2 el druivenpitolie
1 sjalot
4 wortels
400g tomatenpassata
300g gehakt
50g paneermeel
2 el ketchup
peper en zout
provencaalse kruiden
werkwijze
Zet de tajine met warmteverdeler op het vuur en doe er een scheut olie in. Een tajine warmt langzaam op, wees geduldig zodat de tajine niet barst. Langzaam koken maakt smaken beter.
Snij het sjalotje fijn en laat stoven tot deze glazig is. Meng gehakt met kruiden, paneer en ketchup. Bak de gehaktballen lichtbruin. Sluit de tajine. Schil en snij de wortel in lange repen en als de gehaktballetjes gekleurd zijn voeg je ze toe.
Laat alles stoven voor 1h op laagste vuur. Voeg dan pas de tomaat, kruiden toe en laat nog een 30min pruttelen.
Geniet er van
-X- Femke