Het klassieke recept van caramel beurre salé. Zelfgemaakt is deze nog zoveel lekkerder! Gebruik deze als vulling voor pralines of als topping op jouw ijsjes. Succes gegarandeerd.
benodigdheden
75g ongezouten boter
200g room (30%)
1 tl grof zeezout
200g suiker
35ml water
Werkwijze
Plaats 2 potten op het vuur. Vul 1 met boter, room en zout. Vul de andere met het water en de suiker.
Belangrijkst is dat je in de pan met water en suiker, niet roert en liefst geen korrel suiker tegen de rand van je pan.
Zet het vuur aan op middelhoge stand en wacht. Na 5 min zet je het vuur van de room aan, hier mag je wel in roeren. Laat het niet koken, verwarm het tot net onder het kookpunt.
Na een 15 à 20 min zal de suiker beginnen bruinen en dan kan het snel gaan en moet je er bij blijven. Als het lichtbruin is giet je het roommengsel er bij. Voorzichtig want dit kan spetteren. Roer goed, deze zal nog even doorkoken en bruiner worden. Laat nog even koken tot gewenste dikte ( 3-4 minuten) en giet in een confituurpot.