Rabarberijs

Rabarberijs

Rabarber verwacht je niet in een ijsje maar het is een topper!
Rabarber kan in sommige gerechten zuur zijn, maar in dit ijsrecept is het heerlijk.

benodigdheden
300g roze rabarber
250ml water
70g rietsuiker
sap van 1/2 citroen
2 takjes verse rozemarijn

werkwijze

Snij de rabarber in stukken van 2 cm. Schil de rabarber niet!
Let op dat je rabarber oogst voor half juni; dan is deze zoeter. En hoe rozer de rabarberstelen; hoe lekkerder het resultaat.

Zet de rabarber, water, citroen, rozemarijn in een pot op het vuur samen met 20g suiker. Laat 10 min koken. Zeef de rabarber en gebruik enkel het sap. Met het pulp kun je fruitleder maken in de droogoven. Laat het sap inkoken met 50g suiker tot het siroop is. Laat goed afkoelen en giet in de ijsmachine.

Als de ijsmachine klaar is, schep je deze in een doos en laat je het nog even hard worden in de diepvries. ( rijpen).

Terug naar blog