Deze gel is makkelijk te maken en gebruik je als vulling voor pralines of als afwerking van een dessertbordje. En de gel is ook nog eens volledig plantaardig, want waarom zou je altijd gelatine nodig hebben...
benodigdheden
200G water
3 takken duindoorn
1g agar
5g suiker
werkwijze
Pluk 3 takken duindoorn met veel besjes aan en leg deze in de diepvries.
Eenmaal bevroren kun je de bessen er zo afschudden en
dit is veel handiger dan met de hand de bessen te plukken.
Kook de bessen tot sap samen met het water, zeef indien nodig.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng de agar met de suiker, zeer precies afgewogen, dus gebruik een precisieweegschaal.
Giet deze bij het sap en mix met staafmixer. Breng aan de kook en laat 5 min koken.
Giet in een schaaltje en laat het afkoelen zodat het opstijft.
Eenmaal afgekoelt mix je deze tot gel in een minichopper. ( let wel deze moet klein genoeg zijn zoals deze van bamix.)